EHY:n koulutuspäivät Helsingissä maalis-huhtikuussa 2021

21.08.2020 - Kategoria: Tapahtumat

  • Koulutuspaikkana toimii Tekniskan Salit, Eerikinkatu 2, 6. krs, Helsinki. 
  • Koulutuspäiville ilmoittautumisesta julkaistaan lisätietoa lähempänä
  • Koulutuspäivien hinta EHY:n jäsenille on 120 € ja ulkopuolisille 160 €. Yhden päivän osallistumismaksu on jäsenille 60 € ja ulkopuolisille 80 €. Yhdistyksen kunniajäsenille, luennoitsijoille sekä eläinlääketieteen perusopiskelijoille (huom. myös 2019-2020 6. vuosikurssin opiskelijat, jotka koulutuspäivien siirtymisen vuoksi jo ehtivät mahdollisesti valmistua) koulutuspäivät ovat maksuttomat. Lounaat kuuluvat päivien hintaan.
  • Mahdolliset muutokset ohjelmaan päivitetään nettisivulle.
  • HUOM! Muistathan tulostaa/ ladata koneellesi tai tabletillesi koulutuspäivien materiaalin etukäteen. Materiaalia ei jaeta koulutuspäivien yhteydessä. Koulutuspäivien materiaali löytyy jäsenille jäsensivuilta, tapahtumat-välilehdeltä, kohdasta "menneet tapahtumat" ja vuoden 2021 koulutuspäivien kohdalta. Osallistujille, jotka eivät kuulu yhdistykseen, materiaali lähetetään sähköpostitse.

 

 

OHJELMA:

Päivä 1

Yhteinen 

8.10 – 8.40               Aamukahvi

8.40 – 8.45              Koulutuspäivien avaus

                                Riikka Åberg, puheenjohtaja, EHY

8.45 - 9.05               Kuulumisia Eläinlääkäriliitosta

                                Katri Kiviniemi, puheenjohtaja, SELL

9.05 – 9.10              Keskustelu

9.10 – 9.30              Ajankohtaista Ruokavirastosta

                                Pia Mäkelä, ylijohtaja, Ruokavirasto

9.30 – 9.35              Keskustelu

9.35 – 09.55            Ajankohtaista Maa- ja metsätalousministeriöstä

                                Eveliina Palonen, neuvotteleva virkamies, MMM

09.55 – 10.00          Keskustelu

10.00 – 10.10          Tauko

10.10 – 10.30           Ajankohtaista Sosiaali- ja terveysministeriöstä

                                 Vesa Pekkola, neuvotteleva virkamies, STM 

10.30 – 10.35           Keskustelu

10.35 – 11.05            Ilmastonmuutos ja ruoantuotanto, vesi sekä eläintaudit

                                  Antti Mäkelä, ryhmäpäällikkö, ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt,                                       Ilmatieteen laitos

11.05 – 11.10             Keskustelu

11.10 – 12.10             Paneeli: Ruoantuotanto ja eläintaudit ilmastonmuutoksessa

                                   (huom. mahdollisuus yleisökysymysten esittämiseen)

  • Taina Aaltonen, apulaisosastopäällikkö, MMM
  • Kirsi Hiltunen, 1. kaupungineläinlääkäri, Vantaan kaupunki
  • Juha-Matti Katajajuuri, Senior Research Scientist, LUKE
  • Ilkka Miettinen, johtava tutkija - mikrobiologinen vesitutkimus, THL
  • Antti Mäkelä, ryhmäpäällikkö, ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt, Ilmatieteen laitos
  • Vesa Pekkola, neuvotteleva virkamies, STM
  • Pia Mäkelä, ylijohtaja, Ruokavirasto

12.10 – 13.10             Lounas (kuuluu päivien hintaan)

13.10 – 13.40            Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä                                                    järjestetty Norjassa (luento englanniksi)

                                  Maria Været Veggeland, Senior Advisor, Animal welfare section,                                          Mattilsynet

13.40 – 14.10            Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä                                                    järjestetty Ruotsissa (luento englanniksi)

                                  Madeleine Beckman, yksikön johtaja/läänineläinlääkäri, Hallandin                                        lääni

14.10 – 14.40            Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä                                                    järjestetty Tanskassa (luento englanniksi)

                                  Susanne K. Larsen, Special Adviser, Division of Anmal Welfare and                                      Veterinary Medicines, Ministry of Environment and Food, The                                              Danish Veterinary and Food Administration

14.40 – 15.10            Kahvi

 

Ympäristöterveys / Terveysvalvonta 


15.10 – 15.40            Clostridium botulinum -riski valmisruokatuotannossa

                                  Miia Lindström, professori, ELTDK

15.40 – 15.45            Keskustelu

15.45 – 16.10            Oiva-raportin vaikutukset kuluttajiin

                                  Jenni Kaskela, tohtorikoulutettava ELL, ELTDK

16.10 – 16.15            Keskustelu

 

 Valvontaeläinlääkärit 

15.10 – 16.15             Yhteispohjoismainen keskustelu valvontaeläinlääkäreiden                                             kentän järjestämisestä (englanniksi)

  • Taina Aaltonen, apulaisosastopäällikkö, MMM
  • Madeleine Beckman, yksikön johtaja/läänineläinlääkäri, Hallandin lääni, Ruotsi
  • Anni Heikkonen, läänineläinlääkäri, Lounais-Suomen aluehallintovirasto
  • Terhi Laaksonen, osastonjohtaja, Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin osasto, Ruokavirasto
  • Susanne K. Larsen, Special Adviser, The Danish Veterinary and Food Administration
  • Maria Været Veggeland, Senior Advisor, Animal welfare section, Mattilsynet, Norja

19.00 –                      Yhteinen illanvietto ravintola The Cock

                                  Fabianinkatu 17, Helsinki

                                  Menut:

  • Ilmoitetaan myöhemmin 

Päivä 2

08.30 – 9.00            Aamukahvi

9.00 – 9.05              EHY:n opiskelijastipendin jako

9.05 – 9.45              Mistä näitä koronaviruksia tulee? 

                                Olli Vapalahti, professori, Helsingin Yliopisto

9.45– 9.55               Keskustelu

9.55 - 10.10             Tauko

10.10 – 10.55          Epidemiaselvitykset THL:n näkökulmasta

                                 Ruska Rimhanen-Finne, epidemiologieläinlääkäri, THL

10.55 – 11.05            Keskustelu

11.05 – 12.05           Lounas (omakustanteinen)

12.05 – 12.45           Epidemiaselvitykset Helsingin kaupungilla

                                 Pirkko Hokkanen, elintarviketarkastaja, Helsingin                                                                   kaupunkiympäristön toimialan elintarviketurvallisuusyksikkö

12.45 – 12.55           Keskustelu

12.55 – 13.40           Ruokamyrkytykset Suomessa ja RYMY

                                 Annika Pihlajasaari, ylitarkastaja, Ruokavirasto

13.40 – 13.50           Keskustelu

13.50 – 14.20           Kahvi

14.20 – 15.00          Vesivälitteisen epidemian selvittämisen erityispiirteet

                                 Outi Zacheus, erikoissuunnittelija, FT, THL

15.00 – 15.15          Keskustelu ja päivien lopetus

 

 

Palaa

 

Yhdistyksen vuoden 2020 koulutuspäivät siirretään vuoden 2021 maalis-huhtikuulle koronavirusepidemian vuoksi. Samalla juhlitaan yhdistyksen 75-vuotista taivalta.

 

Jäsenille:

Oletko jo EHY Ry:n jäsen?
Kirjaudu sisään: