Eläinlääkärihygieenikkojen yhdistys ry - EHY Ry | Kirjaudu sisään | Yhteystiedot
11.11.2020 - Kategoria: Tapahtumat
OHJELMA:
Päivä 1
Yhteinen
8.10 – 8.40 Aamukahvi
8.40 – 8.45 Koulutuspäivien avaus
Riikka Åberg, puheenjohtaja, EHY
8.45 - 9.05 Kuulumisia Eläinlääkäriliitosta
Katri Kiviniemi, puheenjohtaja, SELL
9.05 – 9.10 Keskustelu
9.10 – 9.30 Ajankohtaista Ruokavirastosta
Pia Mäkelä, ylijohtaja, Ruokavirasto
9.30 – 9.35 Keskustelu
9.35 – 09.55 Ajankohtaista Maa- ja metsätalousministeriöstä
Eveliina Palonen, neuvotteleva virkamies, MMM
09.55 – 10.00 Keskustelu
10.00 – 10.10 Tauko
10.10 – 10.30 Ajankohtaista Sosiaali- ja terveysministeriöstä
Vesa Pekkola, neuvotteleva virkamies, STM
10.30 – 10.35 Keskustelu
10.35 – 11.05 Ilmastonmuutos ja ruoantuotanto, vesi sekä eläintaudit
Antti Mäkelä, ryhmäpäällikkö, ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt, Ilmatieteen laitos
11.05 – 11.10 Keskustelu
11.10 – 12.10 Paneeli: Ruoantuotanto ja eläintaudit ilmastonmuutoksessa
(huom. mahdollisuus yleisökysymysten esittämiseen)
12.10 – 13.10 Lounas (kuuluu päivien hintaan)
13.10 – 13.40 Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä järjestetty Norjassa (luento englanniksi)
Maria Været Veggeland, Senior Advisor, Animal welfare section, Mattilsynet
13.40 – 14.10 Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä järjestetty Ruotsissa (luento englanniksi)
Madeleine Beckman, yksikön johtaja/läänineläinlääkäri, Hallandin lääni
14.10 – 14.40 Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä järjestetty Tanskassa (luento englanniksi)
Susanne K. Larsen, Special Adviser, Division of Anmal Welfare and Veterinary Medicines, Ministry of Environment and Food, The Danish Veterinary and Food Administration
14.40 – 15.10 Kahvi
Ympäristöterveys / Terveysvalvonta
15.10 – 15.40 Clostridium botulinum -riski valmisruokatuotannossa
Miia Lindström, professori, ELTDK
15.40 – 15.45 Keskustelu
15.45 – 16.10 Oiva-raportin vaikutukset kuluttajiin
Jenni Kaskela, tohtorikoulutettava ELL, ELTDK
16.10 – 16.15 Keskustelu
Valvontaeläinlääkärit
15.10 – 16.15 Yhteispohjoismainen keskustelu valvontaeläinlääkäreiden kentän järjestämisestä (englanniksi)
19.00 – Yhteinen illanvietto ravintola The Cock
Fabianinkatu 17, Helsinki
Menut:
Päivä 2
08.30 – 9.00 Aamukahvi
9.00 – 9.05 EHY:n opiskelijastipendin jako
9.05 – 9.45 Mistä näitä koronaviruksia tulee?
Olli Vapalahti, professori, Helsingin Yliopisto
9.45– 9.55 Keskustelu
9.55 - 10.10 Tauko
10.10 – 10.55 Epidemiaselvitykset THL:n näkökulmasta
Ruska Rimhanen-Finne, epidemiologieläinlääkäri, THL
10.55 – 11.05 Keskustelu
11.05 – 12.05 Lounas (omakustanteinen)
12.05 – 12.45 Epidemiaselvitykset Helsingin kaupungilla
Pirkko Hokkanen, elintarviketarkastaja, Helsingin kaupunkiympäristön toimialan elintarviketurvallisuusyksikkö
12.45 – 12.55 Keskustelu
12.55 – 13.40 Ruokamyrkytykset Suomessa ja RYMY
Annika Pihlajasaari, ylitarkastaja, Ruokavirasto
13.40 – 13.50 Keskustelu
13.50 – 14.20 Kahvi
14.20 – 15.00 Vesivälitteisen epidemian selvittämisen erityispiirteet
Outi Zacheus, erikoissuunnittelija, FT, THL
15.00 – 15.15 Keskustelu ja päivien lopetus