EHY:n koulutuspäivät Säätytalolla Helsingissä 2.–3.4.2020

06.02.2020 - Kategoria: Tapahtumat

  • Koulutuspäiville ilmoittaudutaan alla olevalla lomakkeella (linkkkinappi).
  • Koulutuspäivien hinta EHY:n jäsenille on 120 € ja ulkopuolisille 160 €. Yhden päivän osallistumismaksu on jäsenille 60 € ja ulkopuolisille 80 €. Yhdistyksen kunniajäsenille, luennoitsijoille sekä eläinlääketieteen perusopiskelijoille koulutuspäivät ovat maksuttomat. 
  • Osallistumismaksu ja mahdollinen illallisen menuhinta maksetaan EHY:n tilille: IBAN: FI32 5780 3820 0128 12 viimeiseen ilmoittautumispäivään 29.3.2020 mennessä. Merkitse maksun tietoihin ”Koulutuspäivät 2020” ja osallistujan nimi sekä mahdollinen lisämerkintä ”illallinen”. EHYn y-tunnus on 1101429-9, huom. kurssimaksu ei sisällä alvia. Huom. illallisen hintaa ei makseta osallistujalle takaisin ja illallinen on maksettava, jos illallisen peruutusta ei ole tehty sihteerille viimeiseen ilmoittautumispäivämäärään mennessä.
  • Mahdolliset muutokset ohjelmaan päivitetään nettisivulle.
  • HUOM! Muistathan tulostaa/ ladata koneellesi tai tabletillesi koulutuspäivien materiaalin etukäteen. Materiaalia ei jaeta koulutuspäivien yhteydessä. Koulutuspäivien materiaali löytyy jäsenille jäsensivuilta, tapahtumat-välilehdeltä, kohdasta "menneet tapahtumat" ja vuoden 2020 koulutuspäivien kohdalta. Osallistujille, jotka eivät kuulu yhdistykseen, materiaali lähetetään sähköpostitse.

 

Ilmoittaudu

OHJELMA:

Torstai

Yhteinen

8.10 – 8.40               Aamukahvi

8.40 – 8.45              Koulutuspäivien avaus

                                Katri Kiviniemi, puheenjohtaja, EHY

8.45 - 9.05               Kuulumisia Eläinlääkäriliitosta

                                Katri Kiviniemi, puheenjohtaja, SELL

9.05 – 9.10              Keskustelu

9.10 – 9.30              Ajankohtaista Ruokavirastosta

                                Leena Räsänen, osastonjohtaja, Ruokavirasto

9.30 – 9.35              Keskustelu

9.35 – 09.55            Ajankohtaista Maa- ja metsätalousministeriöstä

                                Eveliina Palonen, neuvotteleva virkamies, MMM

09.55 – 10.00          Keskustelu

10.00 – 10.10          Tauko

10.10 – 10.30           Ajankohtaista Sosiaali- ja terveysministeriöstä

                                 Vesa Pekkola, neuvotteleva virkamies, STM 

10.30 – 10.35           Keskustelu

10.35 – 11.05            Ilmastonmuutos ja ruoantuotanto, vesi sekä eläintaudit

                                  Antti Mäkelä, ryhmäpäällikkö, ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt,                                       Ilmatieteen laitos

11.05 – 11.10             Keskustelu

11.10 – 12.10             Paneeli: Ruoantuotanto ja eläintaudit ilmastonmuutoksessa

                                   (huom. mahdollisuus yleisökysymysten esittämiseen)

  • Taina Aaltonen, apulaisosastopäällikkö, MMM
  • Kirsi Hiltunen, 1. kaupungineläinlääkäri, Vantaan kaupunki
  • Juha-Matti Katajajuuri, Senior Research Scientist, LUKE
  • Ilkka Miettinen, johtava tutkija - mikrobiologinen vesitutkimus, THL
  • Antti Mäkelä, ryhmäpäällikkö, ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt, Ilmatieteen laitos
  • Vesa Pekkola, neuvotteleva virkamies, STM
  • Leena Räsänen, osastonjohtaja, Ruokavirasto

12.10 – 13.10             Lounas (omakustanteinen)

13.10 – 13.40            Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä                                                    järjestetty Norjassa (luento englanniksi)

                                  Maria Været Veggeland, Senior Advisor, Animal welfare section,                                          Mattilsynet

13.40 – 14.10            Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä                                                    järjestetty Ruotsissa (luento englanniksi)

                                  Madeleine Beckman, yksikön johtaja/läänineläinlääkäri, Hallandin                                        lääni

14.10 – 14.40            Miten valvontaeläinlääkäreiden kenttä on käytännössä                                                    järjestetty Tanskassa (luento englanniksi)

                                  Susanne K. Larsen, Special Adviser, Division of Anmal Welfare and                                      Veterinary Medicines, Ministry of Environment and Food, The                                              Danish Veterinary and Food Administration

14.40 – 15.10            Kahvi

 

Ympäristöterveys / Terveysvalvonta


15.10 – 15.40            Clostridium botulinum -riski valmisruokatuotannossa

                                  Miia Lindström, professori, ELTDK

15.40 – 15.45            Keskustelu

15.45 – 16.10            Oiva-raportin vaikutukset kuluttajiin

                                  Jenni Kaskela, tohtorikoulutettava ELL, ELTDK

16.10 – 16.15            Keskustelu

 

 Valvontaeläinlääkärit

15.10 – 16.15             Yhteispohjoismainen keskustelu valvontaeläinlääkäreiden                                             kentän järjestämisestä (englanniksi)

  • Taina Aaltonen, apulaisosastopäällikkö, MMM
  • Madeleine Beckman, yksikön johtaja/läänineläinlääkäri, Hallandin lääni, Ruotsi
  • Anni Heikkonen, läänineläinlääkäri, Lounais-Suomen aluehallintovirasto
  • Terhi Laaksonen, osastonjohtaja, Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin osasto, Ruokavirasto
  • Susanne K. Larsen, Special Adviser, The Danish Veterinary and Food Administration
  • Maria Været Veggeland, Senior Advisor, Animal welfare section, Mattilsynet, Norja

 

16.30 – 17.45            Eläinlääkärihygieenikkojen yhdistys ry:n vuosikokous

19.00 –                      Yhteinen illanvietto ravintola The Cock

                                  Fabianinkatu 17, Helsinki

                                  Menut:

  • Classic menu Fish 52€: Queen crab toast - horseradish sour cream, shrimps, dill and salmon roe / Market fish - Catch of the day with seasonal greens / Creme brulee
  • Veggie menu 46€: Heart of palm tartare - avocado, beetroot, truffle and black sesame / Grilled miso aubergine - Crispy cauliflower, butternut squash purée, spinach and mushrooms / Creme brulee

Perjantai

08.30 – 9.00            Aamukahvi

9.00 – 9.05              EHY:n opiskelijastipendin jako

9.05 – 9.45              Mistä näitä koronaviruksia tulee? 

                                Luennoitsija avoin

9.45– 9.55               Keskustelu

9.55 - 10.10             Tauko

10.10 – 10.50           Ruokamyrkytyksen Suomessa ja RYMY

                                 Annika Pihlajasaari, ylitarkastaja, Ruokavirasto

10.50 – 11.00            Keskustelu

11.00 – 12.00            Lounas (omakustanteinen)

12.00 – 12.40           Epidemiaselvitykset Helsingin kaupungilla

                                 Pirkko Hokkanen, elintarviketarkastaja, Helsingin                                                                   kaupunkiympäristön toimialan elintarviketurvallisuusyksikkö

12.40 – 12.45           Keskustelu

12.45 – 13.30           Epidemiaselvitys

                                 Ruska Rimhanen-Finne, epidemiologieläinlääkäri, THL

13.30 – 13.40           Keskustelu

13.40 – 14.10           Kahvi

 14.10 – 14.50          Vesivälitteiden epidemian selvittämisen erityispiirteet

                                 Outi Zacheus, erikoissuunnittelija, FT, THL

 14.50 – 15.00          Keskustelu ja päivien lopetus

 

 

Palaa

 

Yhdistyksen vuoden 2020 koulutuspäivät järjestetään 2.-3.4.2020  Helsingissä Säätytalolla. Tervetuloa!

 

Jäsenille:

Oletko jo EHY Ry:n jäsen?
Kirjaudu sisään: